T + 5 hét

Több mint öt hét telt el a Lich King megjelenése óta. Ez már bőven elég idő arra, hogy megszokja az ember az új dolgokat, felfedezzen mindent, leülepedjenek az első benyomások és értelmesen tudja értékelni a játékot.

A WotLK lényegesen jobb mint a BC volt. Szebb, változatosabb, fantasy-szerűbb, a phasinges területek pedig azt hiszem nagyon sok játékos régi vágyát teljesítik be. Sokkal többet nyújt mint a BC a megjelenéskor. Egész területek épülnek komplett küldetéssorokra, élvezhető vicces és változatos questek, szuper látványvilág. Nagyon érezhető viszont a grindelés magasabb fokra való emelése. Látszatra bejött a championing, lehet nyugodtan tabardot cserélgetni és reput gyűjteni ahhoz amihez akarunk. Csak éppen ezeknél reputation reward egy értelmes sincs. SoH tabard viszont nem létezik, lehet gyk. heteken keresztül darálni náluk ugyanazokat a napi küldiket a gyakorlatilag kötelezőnek mondható tárgyakért. Lehet hónapokon keresztül szenvedni a cooking awardokkal, vagy akár a JC receptekkel. Lehet két féle badge-et gyűjteni, lehet új PVP felszerelést farmolni, lehet 20k aranyas mamutot venni.

Az achievementek nagyrészt kifejezetten jók, még a heroic instákhoz kapcsolódóak is. Kicsit ugyan érezhető rajtuk hogy ki kellett valamit találni amíg nem lehet értelmesen raidelni, de várhatóan februárban ez is jobb lesz majd egy picit, ha kijön mégegy raidinsta. Remélhetőleg nem lesznek megint egymást ütő dolgok, mint például most az "öld meg kevesebb emberrel" és az "öld meg hatvan addal együtt" mókák, de valószínűleg ezt nem fogják elhagyni.

A PVP gyakorlatilag nem túlzottan élvezhető resilience gear nélkül. Ez viszont egyértelműen a casual játékosok kárára megy. Még egy átlag BG-n is szétkapják az embert pillanatok alatt. Classbalance talán roszabb mint eddig bármikor. Marad tehát a honor farm, amibe max. guildtagokkal együtt eredményes, egyedül csak időhúzás. Persze lehet venni mindenféle tokenekből pvp geart, valószínűleg még egy hónap és mindenkinek jobb gearje lesz, de mindenesetre a BC elején ez ennyire nem tűnt zavarónak.

Az új BG és WG biztosan élvezhetőek lennének, ha tudnák az emberek, hogy hogyan működik. Erről azonban szokás szerint semmi leírás nincs. Bevonulnak az emberek, aztán mennek valamerre. Aztán ezt megcsinálják tizedszerre is. Lehet egy content casual-barát, csak akkor valahogyan segíteni is kellene az embereket, hogy tudják mit kell csinálni.

Van tehát jópár bosszantó dolog is. Mégis, mikor valami kis régen félbegyott hülyeség miatt visszamegyünk Outlandre, akkor folyamatosan az az érzés van bennem, hogy az mennyivel bénább, kidolgozatlanabb és csúnyább volt mint Northrend. Bár persze mindig lehet újabb dolgokat farmolni, de relatíve friss 80-asként több a tennivaló, mint egy, az új content patch előtt gyk. mindent elért 80-asként. A rossz dolgokat pedig könyebb megtalálni mint a jókat. :)

De talán egy hajszálnyit több content (+1 raid insta), egy picit kevesebb farm és minimálisan olcsóbb PVP gear jobb lett volna.

skaven 2008.12.26. 05:48 /whisper

A bejegyzés trackback címe:

https://wotlk.blog.hu/api/trackback/id/tr4842155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

wow report!

mert játszani jó. mondta a warlock.
naná, válaszolta a shammy.

(update: warlock -->death knight)

Utolsó kommentek

Linkblog

süti beállítások módosítása